Availability

 • Double Room

  + more info
  Max:

  Room facilities:Air Conditioning, Bathroom, Hairdryer, Heating, Ironing Facilities, Safety Deposit Box, Seating Area, Telephone, Television, WIFI

  Bed size:1 Double

  Room size:16

 • Single Room

  + more info
  Max:

  Room facilities:Air Conditioning, Airport Shuttle Service, Bathroom, Hairdryer, Heating, Ironing Facilities, Safety Deposit Box, Seating Area, Telephone, Television, WIFI

  Bed size:1 Double

  Room size:16

 • Apartment (2 Rooms)

  + more info
  Max:

General

Hotel Palace,konsiderohet si një hotel internacional me një ambient luksoz me 42 dhoma, 3 aparmtente dhe një restorant të stilit modern i cili veqohet për shërbime të shpejta dhe kualitative.
Hoteli ka 42 dhoma të paisura me klimë, nxemje, internet, tv,banjo me tush kabinë. Po ashtu ka edhe tri apartmente me para dhomë,dhomë dite,dhomë gjumi,kurse banjot janë me gjakuzi. Përveq dhomave dhe restorantit luksoz posedon edhe sauna,solarjum,relax bar,masazhë,sallë të konferencave dhe një diskotekë për 700 përsona.

Check-in time

24h

Check-out time

24h

Check-in time

24h

Check-out time

24h

Facilities

 • 24-hour front desk
 • Air Conditioning
 • Bathroom
 • Hairdryer
 • Heating
 • Laundry/Valet service
 • Lounges/bars
 • Meeting/banquet facilities
 • Restaurant
 • Room service - full menu
 • Safety Deposit Box
 • Sauna
 • Solarium
 • Spa and wellness center
 • Television
 • Terrace
 • WIFI

Mitrovica

Mitrovica

Mitrovica është, pa dyshim, një ndër qytetet më të rëndësishmme jo vetëm në Kosovë, por edhe në gjithë Gadishullin Ilirik e më gjerë. Shtrihet në fushën aluviale të lumenjve: Ibër, Sitnicë dhe Lushtë si dhe në shpatijet e kodrave që e rrethojnë.

Pozita gjeografike është e volitshme për shkak të relievit. Korridori veri – jug përmes luginave Ibër – Sitnicë ka rëndësi ekonomike kulturore pasi e lidh atë me shumë vende të ndryshme. Qyteti kufizohet nga shpatet e Kreshbardhës (Kopaonikut), Rogoznës, Moknës dhe Qyqavicës. Territori i kësaj komune kufizohet me komunën e Zveçanit (në pjesën veriore), me komunën e Besianës (në pjesën lindore), me komunën e Vushtrrisë (në pjesën jugore), me komunën e Skënderajt (në pjesën perëndimore) dhe me komunën e Zubin Potokut (në pjesën veriperëndimore). Në drejtim të Sitnicës lidhet me Rrafshin e Kosovës. Qytetin, nga ana jugore e ndan prej bazenit të Kosovës kodrina tufoide e Bajrit (520 m).

I tërë territori i rrethinës së Mitrovicës ka një pozitë të rëndësishme, sidomos për komunukacionin transitor. Mitrovica shtrihet në shkallën 42,53° të gjerësisë gjeografike veriore dhe në atë 25, 52° të gjerësisë gjeografike lindore si dhe në lartësinë mbidetare 508-510 m.

I tërë territori i rrethinës së Mitrovicës, siç thamë, ka një pozitë të rëndësishme, sidomos për komunukacionin transitor. Në këtë trevë priten rrugë të rëndësishme që shpiejnë në mbrendinë e Dadishullit Ilirik, në bregdetin Adriatik, në Detin Egje dhe në Detin e Zi. Në këtë drejtim kalon edhe hekurudha që lidh pjesën jugore dhe veriore të Gadishullit Ilirik. Territori i komunës së Mitrovicës, së bashku me Zveçanin, sipas shënimeve të vitit 1987, ka pasur 56 zona kadastrale me një sipërfaqe prej 45.918 ha, 96 ari, 55 m. Si pjesë mikroregjionale e fushëgropës së Kosovës, bazeni i Mitrovicës nga veriu mbyllet nga kodra dominante vullkanike e Zveçanit (799 m), Kodra e Sokolit (918 m) dhe malit Majdan (1268 m). Nga lindja Mitrovica kufizohet me kodrën e Lisit (665 m), nga juglindja me Kodrën e Shkemzetit (Cërrnushës, 1010 m) dhe në perëndim me kodrën e Zmiqit (822 m) dhe të Gërrmovës (782 m). Karakteristikat dominante morfologjike të territorit të komunës së Mitrovicës, janë malore – kodrinore. Në rrethinën më të gjerë të Mitrovicës mbizotëron peizazhi malor, ku jetojnë mbi 120.000 banorë.

RELIEVI

Relievi i territorit të komunës së Mitrovicës përbëhet nga disa tërësi, megjithatë, relievi malor formon fizionominë kryesore të kësaj hapësire gjeografike.
Kategorisë së relievit kodrinor dhe malor i takojnë pjesa më e madhe e sipërfaqes, sidomos treva e Shalës së Bajgorës (në lindje), prandaj komuna e Mitrovicës është trevë më tepër malore sesa fushore. Relievi karakterizohet nga një plastikë dinamike, sepse lumenjtë malorë bashkë me përroje me energji të madhe kanë bërë erozionin duke formuar lugina relativisht të thella, të cilat ndajnë malet e Shalës së Bajgorës njërin prej tjetrit në forma të izoluara malore dhe kodrinore. Kuptohet, pamjes së tyre morfologjike të tanishme i ka paraprirë predispozicioni i lëvizjeve tektonike që ndodhën në kohën e tercierit kur mbi shtresat gëlqerore janë formuar shtresa të trasha të shkëmbinjve vullkanikë, të cilët, si rezultat i proceseve postvullkanike janë bartëse të xehes së plumbit e të zinkut. Në pikëpamje gjeologjike dhe morfologjike territori i rrethinës së Mitrovicës bën pjesë në sistemin dinarik. Shala e Bajgorës është e vendosur në lindje të Mitrovicës. Është rajon malor i ulët (1600 m). Dallohet për ujërat e shumta e kullotat e pasura.

 

Sports & nature

Përfshirja e popullësisë së Mitrovicës dhe pjesëmarrja e tyre në aktivitetet sportive është realizuar dhe realizohet kryesisht përmes pjesëmarrjes së tyre në aktivitetet e klubeve sportive, në rrafshe të ndryshme, në kuadër të federatave gjegjëse, si:

Klubi i basketbollit “Trepça” (m) – Federata e basketbollit;

Klubi i basketbollit “Trepça” (f) – Federata e basketbollit

Klubi i Hendbollit “Trepça” (m) – Federata e hendbollit

Klubi i Hendbollit “Trepça” (f) – Federata e hendbollit

Klubi i futbollit “Trepça 89” – Federata e futbollit

Klubi i futbollit “Trepça” – Federata e futbollit

Klubi i futbollit “Birliku” - Federata e futbollit

Klubi i xhudos “Trepça”- Fedetara e xhudos

Klubi i atletikës “Trepça” – Federata e atletikës

Klubi i shahut “Trepça” – Federata e shahut

Klubi i shahut “Minatori” – Federata e shahut

Klubi çiklistik “Trepça” – Federata e çiklizmit

Klubi çiklistik “Besi Petroll” – Federata e çiklizmit

Klubi i boksit “Trepça 89” – Federata e boksit

Klubi i karates “Trepça” – Federata e karates

Klubi i automobilizmit “Trepça” – Federata e automobilizmit

Klubi i skitaris “Trepça” – Federata e skitaris

Klubi i notit “Trepça” – Federata e notit

Klubi i shenjëtaris “Trepça” – Federata e shënjtëris

Klubi i pingpongut “ Trepça” – Federata e pingpongut

Klubi i tenisit “Trepça” – Federata e tenisit

Klubi i gjimnastikës “Trepça” – Federata e gjimnastikës

Klubi i bodibildingut “Forca” – Federata e bodibildingut

Nightlife info

Famous Bar-Nightlife

Ma Belle-Nightlife

Charlie-Restaurant-Nightlife

Plus Bar-Nightlife

Verona Bar-Nightlife

Absolute Bar-Cafe-Bar

"CC" Café Library-Nightlife

Culture and history info

Në rajonin e Mitrovicës ka plot gjurmë që dëshmojë për një qytetërim të hershëm në këto troje. Këto gjurmë, përveç në Muzeun e Qytetit, janë të shumta edhe në terren: Muranat e Gjytetit në Rashan, muranat e qytetit Galiq në Soçanë, Fafosi, Xhamia e Mazhiqit, Kisha Sase në Trepçë, Kalaja e Zveçanit dhe shumë e shumë objekte tjera me interes të posaçëm. Si në aspektin e kulturës shpirtërore, ashtu edhe të asaj materiale, me gjithë gjurmët që lanë pushtuesit e shumtë, mbizotëron kultura autoktone iliro-dardano-shqiptare. Pa hyrë në përshkrimin e historikut të jetës kulturore të këtij rajoni nga antikiteti e këndej, po veçojmë me këtë rast dhe po paraqesim vetëm historikun e shkurtër të kulturës së këtij qyteti me rrethinë gjatë viteve të fundit, sidomos nga fillimi i viteve dyzet të shekullit të kaluar e këndej. Më 1941, edhe pse në rrethana të okupimit, në Mitrovicë u zhvillua një aktivitet mjaft i gjallë kulturor-artistik. Në këtë vit u themeluan disa grupe kulturore, si ai i dramës, i baletit, i korit etj.

Që në dekadat e para të shekullit të kaluar u themelua dhe funksionoi SHKA “Merhamet”, e cila ishte mjaft aktive. Më vonë u themelua SHKA “Qëndresa”, e cila pati sukses të madh. Në vitin 1951 u themelua Teatri i parë gjysmëprofesionist (më vonë profesionist) i këtij qyteti, i cili zhvilloi një veprimtari të pasur teatrore. Në vitin 1961 u themelua Klubi letrar “Trepça”, në kuadër të të cilit u vazhdua tradita letrare e këtij mesi, duke organizuar manifestime të ndryshme letrare. Ky klub botoi edhe disa libra të autorëve mitrovicas. Gjatë kësaj periudhe janë themeluar dhe kanë vepruar 5 shoqëri kulturore-artistike amatore, që kanë zhvilluar një aktivitet të pasur kulturor, duke e përfaqësuar Mitrovicën në vend dhe jashtë vendit.

Në vitet e shtatëdhjeta u themeluan edhe disa grupe muzikore vokalo-instrumentale, ku u dalluan për punën e tyre profesionale grupi “MAK” dhe “TNT”. Sa i përket jetës teatrore në Mitrovicë, ajo u ringjall veçanërisht nga viti 1990 e këndej. Kështu, përveç Teatrit “Sandër Prosi”, i cili veproi edhe më parë, u themeluan disa trupa teatrore, si: “Kacageli”, “Art-Sokoli”, “Aleksandër Moisiu”, “Kosova Kabare”, “Show meselation”, etj.

Institucionet e kulturës:

1. Biblioteka Ndërkomunale “Latif Berisha”

2. Qendra e Kulturës

3. Muzeu i Qytetit

4. Teatri Profesionist

5. Arkivi Ndërkomunal

6. Shtëpia e kulturës në fshatin Bare

Asociacionet e kulturës:

1. Ansambli i Qytetit i Këngëve dhe Valleve

2. Shoqata e Shkrimtarëve të Mitrovicës “Jakup Ceraja”

3. Shoqata e Artistëve të Artit Figurativ të Mitrovicës

4. Shoqata e Muzikantëve të Mitrovicës

5. Teatri i Qytetit “Sandër Prosi”

6. Teatri amator “Aleksandër Moisiu”

7. Kori i Qytetit (në kuadër të SHMM “Tefta Tashko”

8. Asociacioni “7 arte”

9. Shoqata e Fotografëve të Mitrovicës

10. SHKA “Birlik”

11. Teatri për Fëmijë dhe të Rinj “Kacageli”

Aktivitetet kulturore tradicionale:

1. Kremtimi i 17 Shkurtit – Ditës së Pavarësisë së Kosovës

2. Festivali i Grupeve Teatrore të Shkollave Fillore

3. Garat e Recituesve të Rinj

4. Ditët e Kulturës (dy muaj aktivitete të ndryshme kulturore)

5. Manifestimi Letrar Ndërkombëtar “Drita e Minatorit”

6. Nxjerrja e revistës letrare “Fjalë e valë”

7. Festivali i Fëmijëve “Cicërimat buzë Ibrit”

8. Ekspozita e Nëntorit (dhënia e Çmimit “Kadri Kadriu”)

9. Kremtimi i 28 Nëntorit – Ditës së Flamurit

10. Program për fëmijë me rastin e Vitit të Ri


Read more