Deçan

Deçan

Things to do - general

Deçani është komunë në pjesën perëndimore të Kosovës që gjendet pranë Bjeshkëve të Nemuna, male këto që ngriten mbi lumin Lumbardh të Deçanit. Deçani ka sipërfaqe prej 372 km2 dhe vlerësohet se 60.000 banorë jetojnë në këtë territor.
Deçani përfshin pjesën veriore të Dukagjinit dhe ka afërsi me qytetin e Pejës dhe Gjakovës.
Në këtë rajon ndodhet edhe pika më e lartë Gjeravica me 2656 lartësi dhe përbën rajonin shumë të vecantë për zhvillimin e turizmit. Bora zgjatë 6 deri në 8 muaj, deri në 3 metra dhe e bën këtë pjesë tejet të përshtatshme për skijim, poashtu edhe falë shtigjeve të gjata që ofron. Kullat poashtu i japin sharmin dhe vecantinë kësaj pjese edhe është ndër vendet ku kullar janë të mbajtura mjat mirë.
Manastiri i Deçani ndodhet afër qytetit, saktësisht 2km, i cili ishte ndërtuar në mes të viteve 1327 dhe 1335. Manastiri ndodhet pranë lumit Bistrica e Deçani dhe llogaritet si ndër objektet më të bukura në Kosovë. Përderisa Manastiri ndodhet në periferi të qytetit ju në qendër mund të vizitoni disa shtatore të dëshmorëve shumica prej tyre dëshmorë të rënë në luftën e fundit.

Country Kosovë
Languages spokenShqip, Serbo-Kroatisht, Anglisht
Currency usedEuro
Area (km2)372
Hotel Eliza

Hotel Eliza

, Deçan
Hotel i dizajnuar në stilin modern,me një ambient të qetë dhe të sigurtë.Veqohet për shërbime dhe mi More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.