Besianë/Podujevë

Besianë/Podujevë

Things to do - general

Komuna e Podujevës shtrihet në pjesën veri-lindore të Kosovës dhe përbehet nga fushëgropa e Llapit, pjesët kodrinoro-malore të malit të Albanikut në perëndim dhe maleve lindore Kosovare në lindje. Ne aspektin e komunikacionit dhe transportit paraqet një transversale të rëndësishme përmes së cilës kalon magjistralja që lidhë Kosovën me pjesët tjera te Gadishullit Ballkanik. Komuna e Podujevës ka një sipërfaqe prej 633 km katror me përafërsisht 150.000 mijë banorë. Komuna e Podujevës për nga territori që ka në administrim është komuna e tretë në Kosovë, ndërsa për nga numri i banorëve në vendin e pestë. Shumica e banorëve i takojnë moshës se re nën 25 vjeçare. Ne komunën e Podujevës zhvillojnë veprimtari mbi 2000 biznese private dhe shoqërore. Komuna ka qendrën komunale dhe 78 fshatra.  Qyteti i Podujevës ka afër 50 mijë banorë.
Qyteti i Podujevës posedon dy radio, një gazete dhe një revistë mujore. Ne qytetin e Podujevës janë gjithsej 6 shkolla fillore dhe 5 shkolla të mesme. Një spital me të gjitha degët mjekësore. Qyteti i Podujevës ka dy klube futbolli. Në superligën e Kosovës në futboll është skuadra e “Llapit” ndërsa në ligën e parë skuadra e “Besianës “. Gjithashtu ka skuadrat e hendbollit të meshkujve dhe të femrave, pastaj skuadrën e karatesë, që kanë fituar shume çmime ndërkombëtare, skuadra e pingpongut, pastaj Not, Volejboll etj.

Country Kosovo
Languages spokenShqip, Serbo-Kroatisht, Anglisht
Currency usedEuro
Area (km2)63

Nightlife info

Door 74 - Lounge Bar

Clips Caffe-Lounge Bar

Llapi Coffe & Bar-Bar

Cocoloco Bar-Bar

Barcode-Bar

Pix Bar-Bar

Fusnotë Pub-Bar

Llapi Coffe & Bar-Bar

Nightlife image
Hotel Besiana

Hotel Besiana

Besiana/Podujeva, Besianë/Podujevë
Besiana është një hotel i njohur në këtë qytet i hapur që nga vitet 80-ta, posedon një numër të madh More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Çdo vikend n'Brezovicë…

Çdo vikend n'Brezovicë…

Besianë/Podujevë
Çdo vikend n’Brezovicë… Sezonin e skijimit në Brezovicë mund ta shijoni çdo vikend, duke fill More info

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no car rental offers at this location at the moment.