Albanian Literature: A Short History

Albanian Literature: A Short History
Author:
Publisher: I. B. Tauris
Publication Year: Dhjetor,2005
About the Book

Shkrimi shqiptar qëlloi të jetë me  rëndësi me nominimin e Ismail Kadare për çmimin Nobel në vitin 2004. Përndryshe, shumë pak është  njohur apo është shkruar në gjuhën angleze  rreth letërsisë shqiptare. Fati i saj i ndjekur nga kursi brutal i historisë politike të Ballkanit. Megjithë historisë së saj të trazuar, Shqipëria ka prodhuar megjithatë shkrimtarë të kalibrit më të lartë, të tillë si A.Z. Cajupi, Gjergj Fishta dhe, natyrisht, Kadare.  Letërsia shqipe: Një histori e shkurtër është një vepër unike e referimit, e cila ofron një pasqyrë të përmbledhur dhe të plotë nga  shekulli i trembëdhjetë në ditët e sotme.

I.B.Tauris në bashkëpunim me Qendrën për Studime Shqiptare.