A Biographical Dictionary of Albanian History

A Biographical Dictionary of Albanian History
Author:
Publisher: I. B. Tauris
Publication Year: 2012
About the Book

Historia e Shqipërisë përfshin disa karaktere të paharrueshme – nga heroi legjendar shqiptar Skënderbeu deri te Mbretëresha Geraldinë. Robert Elsie ka hulumtuar gjerësisht Fjalorin biografik të historisë shqiptare ai ofron informata interesante dhe të kuptueshme në më shumë se 700 figurave historike shqiptare dhe të lidhura me Shqipërinë, nga kohët e lashta, nëpërmjet shekujve të sundimit otoman e deri në fund të shekullit të njëzetë. Të gjitha figurat historike dhe politike – nga mbretërit e Ilirisë deri tek Enver Hoxha – janë të përfshira si dhe figurave udhëheqëse të kulturës dhe arteve – nga Marin Barleti tek Faik Konica.
Elsie gjithashtu regjistron vizitorët që kishin lidhje intime me Shqipërinë – një mori të dijetarëve, politikanëve, figurave ushtarake dhe udhëtarët, duke përfshirë Lord Bajroni, Benjamin Disraeli, Edward Lear, Aubrey Herbert, Edith Durham dhe Rose Wilder Lane. Duke paraqitur tek lexuesit karaktere të ndryshëm, leximi i këti libri do të jetë thelbësor për të gjithë të interesuar për historinë e këtij shteti të rëndësishëm të Ballkanit.